Tallekarree

Käes on lambasööjate parim aeg - kevadel sündinud talled on rohupeal ja päikesepaistes sirgunud suurteks ja parim talleliha jõuab ka lauale. Parim aeg - nii palju lõhnu ja maitseid! Ja inimesed oskavad seda ka hinnata. Igal nädalal saavad inimesed meie lihakarnist maitsvat grillile ja pannile.
Ja telefon heliseb taas ning küsitakse tallekarreed. 20 kg. Nädalas.
On see siis lihuniku-lambapidaja õnn või õnnetus? Loe lisaks

Talleliha söömise aeg

Peagi on algamas mihklikuu ja teadagi... Igal oinal...
Kuidas iganes ka vanal hallil aja ka ei olnud, siis tänapäeval on tõesti kätte jõudnud kõige parem talleliha söömise aeg. Kevadel sündinud talled on nüüdseks juba 3-5 kuuseks saanud ning saavutanud piisava kaalu ent säilitanud tallilihale kõige iseloomulikuma õrnuse. Kui tahta maitsta parimat talleliha, siis nüüd on see aeg! Ja kui tahta seda maitsta ka talvel, siis peaks praegu varusid külmikusse talletama. 

Loe lisaks

Kuidas grillida lambaliha

Jaanipäev ja jõulud on lihatootjatele ja -sööjatele pidupäevaks. Kui jõuludel küpsetatakse ahjus mahlane lambapraad, siis jaanipäeval valmistatakse lammast grillil. Ja lammas on mõlemal viisil imehea! Ka saslõkk on vana klassikaline lambaliha toit.  Loe lisaks

Jõuluks lambapraad

Väljas on uskumatult ilus talv. Kõik on juba paksu valge lumevaiba all ja täiskuu jätab öösel pikki varje. Ilmselt linnas ja tänavavalgustusega seda ei näe aga õhtul suuskadel laudast kodupoole rühkides on Karula rahvuspark võrratu. 
Paistab, et jõulud tulevad valged ja, et jõuludeni on veel ainult paar nädalat aega, siis on jõulupraadide esmavalmistusmeeskond Matsi ja Olivia näol ennast valmis pannud - tuleb kiire aeg! 
Loe lisaks

Mahe lambaliha otse talust

Hallimäe talu pakub mahedat lambaliha, mis suviläbi kasvanud Karula kuplite karjamaadel.  Tänu oma lihakarnile saame erinevaid tooteid - praetükid, steigid, karree jne - pakkuda otse
talust. 
Loe lisaks