Lambaliha on ühtviisi nii lihtne kui keeruline söök. Lihtne seetõttu, et kui lambaliha soolaga maitsestada ja ahju panna, siis on tulemus imemaitsev! Ja nii lihtne ongi. Keeruline seetõttu, et lambalihaga on seotud terve kogum mitmesuguseid uskumusi ja legende. Müstilisest kasukamaitsest on kuulnud vast igaüks... Sellesse tekstikogumisse katsun koondada kokku erinevad targutused ja retseptid lambaliha kohta. Ei hakka neid veebist kopeerima (toksige vajaminev küsimus googlisse ja ilmselt leiate vastuseid) vaid kirjutan neil teemadel, millega ise kokku puutun. Ja katsun jagada neid lambatoidumõtteid, millele koduses köögis pihta olen saanud. Motoks kindlasti see, et kogu lammas (iga lõige ja igas vanuses) on avastamist väärt!

Talleliha hind

Peamine küsimus lambaliha kohta on "mis on hind?". Mitte liha kvaliteet, ega see kuidas lammast valmistada. Kummalisel kombel küsitakse meilt liha hinda mõlemalt poolt - küsivad nii liha tarbijad aga ka teised lambakasvatajad. Viimased selleks, et koguda julgust ka oma liha eest hinda küsida. Vastus on keerulisem kui küsimus. Aga see on vist ikka nii. Loe lisaks