Eesti tipprestoranide geograafia

Seekord peab üks kaart ütlema rohkem kui tuhat sõna.
Hiljuti ilmus Falstaff Nordic Restaurant Guide hinnang ja soovitus Eesti restoranide külastamiseks. See, et 16 restorani, mis olid saanud "meistritaseme" või "tipptaseme" asuvad valdavalt Tallinnas ei pane ilmselt imestama. Aga, et see geograafia on nii kaldu... Ja loomulikult teeb eriliselt uhkeks, et lisaks Pädaste mõisale asub väljaspool Tallinna kuldset sära meie oma Lüllemäe "Kolm Sõsarat"! 

Mitu nais-peakokka on Kerti kõrval selles nimekirjas? Esimese 16 seas vast 1? Ja pidada Eesti parimat restorani Lüllemäel (ca 200 inimest), kaugel kõikidest suurtest keskustest (Tartusse 100 km). Ei ole Lüllemäel ka hotelli, spaad või muud turistimagnetit - lihtsalt väike kollane alevimaja ja head maitsed. Ent Eesti üks parimaid restorane! Au ja kiitus Triinule, Kertile ja Kadrile!
Ja mis meid kõrvust tõstab? Eks ikka see, et Kolm Sõsarat on eriliselt tuntud oma lambaliha lembuse poolest. Ja neil on olemas lihunik, kes lõikab peakokaga koos liha nii nagu menüü vajab. Ja kvaliteetsest toorainest valmivad parimad road.
Lõikasin täna Kertile vajaminevad lihatükid - homme tuleb ta neile järgi ja siis saan teda ka tunnustuse pärast (ja suurest rõõmust tema saavutuste  üle) õnnitleda ja kallistada. 
Vt ka Kolme sõsara kodulehte ja kui saad, siis broneeri laud - mõnus koht, imelised maitse-elamused ja visuaalid. Ning kindlasti leiad ka lambalihast midagi, millest enne aimugi ei olnud.
Eelmine
Suvi läbi ja lambad taas laudas
Järgmine
Uhelamba aeg

Lisa kommentaar

Email again: